Wonen in De Lork – Diensten

Zorg en diensten binnen het zorgpakket (14 euro/dag) 

Via het oproepsysteem kunt u vanuit uw assistentiewoning en alle gemeenschappelijke ruimten 24/7 een beroep doen op onze verpleegkundigen, woonassistenten of wooncoach.

Wonen met zorg betekent wonen op ùw maat. Onze medewerkers helpen u graag met uw persoonlijke wensen en op uw manier.

Wij coördineren voor u allerlei zaken: denk aan zowel het bestellen als klaarzetten van uw medicatie en controle bij medicatie-inname, contacteren van externe hulpverleners, bestellen van maaltijden bij de traiteur, ophalen en buiten plaatsen van het vuilnis, meteen laten herstellen van kleine klusjes in uw flat, het doen van uw was enzovoort.

Desgewenst kunt u gebruikmaken van onze gratis boodschappendienst: twee keer per week kunt u een bestelling plaatsen die de dag nadien wordt geleverd door de supermarkt waar wij mee samenwerken (Spar Asper).

Wij bieden u ook de nodige administratieve ondersteuning bij het invullen van allerlei documenten.

Onze flats zijn rolstoeltoegankelijk en alle hulpmiddelen voor uw comfort zijn aanwezig (bv. tillift, armsteunen in de sanitaire cel, rolstoeltoegankelijke liften). 

Wij wensen een veilige omgeving te creëren door de aanwezigheid van permanentie en veiligheidscamera’s. In onze flats en gebouwen is er branddetectie met een rechtstreeks verbinding naar de brandcentrale. 

Psychosociaal contact wordt gestimuleerd door onze activiteiten en spontane ontmoetingen in de tuin of onze polyvalente zaal. Die zaal kan u als bewoner ook gebruiken voor het organiseren van privéfeesten.

In de driemaandelijkse bewonersvergadering kunnen problemen en suggesties besproken worden.

Bijkomende diensten op maat

Maaltijden (ook dieetmaaltijden), poetsdienst, klusjesdienst, wasserij en droogkuis, verpleegkundige, paramedische en andere hulpverlenende diensten, kapster, …